2011. december 18., vasárnap

Diós kiflik



 Minden évben kerül az ünnepi asztalra olyan finomság ami régi, már tradicionális és kerül valami új.
Ma a következő édességeket készítettük el csodálatos fiammal.


 
        

A diós kifli receptje Édesanyámtól "maradt" rám.

Hozzávalók
30 dkg univerzális liszt
10 dkg porcukor
1 csipet só
1 mokkáskanál fahéj
1 rúd vanília magjai
1 egész tojás
20 dkg puha vaj
10 dkg őrölt dió

Az alapanyagokból tésztát készítettem és néhány órára  (egy éjszakára) hideg helyre tettem.
Előmelegítettem a sütőt 175 fokra
( gázsütő 3-as fokozat, bár úgy gondolom mindenki maga ismeri a sütőjét
és tudja hogyan állítsa be ).
 Kettő tepsire sütőpapírt tettem.
A tésztából kisujjnyi hengereket, kifliket formáztunk, tehát végét elkeskenyítettük és behajlítottuk.
Kb. 9-11 perc alatt megsültek, én úgy szeretem ha a vége elkezd színt váltani.
Még melegen porcukorba hempergettük és hagytuk kihűlni.






-------------------


Kourabiedes, görög karácsonyi sütemény 





...hát, ez bizony a fotózás végére majdnem elfogyott.....)




 Mogyorós mézes puszedli, ezekről nem készítettem feljegyzést (valamikor pótolom).

A Mézes mogyorós puszedli közben elkészült újra, feljegyzés itt:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/12/mogyoros-puszedli.html 



1 megjegyzés:

  1. advent negyedik vasárnapján is a blogoddal ünnepelek. Ajándék az összes bejegyzésed, a képek, végigolvastam mindent. Itt ülök a munkahelyen, távol a gyerekektől, otthonomtól, távol minden lehetőségétől az ünnepi készülődésnek, de belül megtörténik a lényeg, amikor olvasgatok. Gyönyörűek a fotók, letisztult, harmonikus mind, érzem a fűszerek, virágok, sütik illatát.
    Köszönöm!

    Vera

    VálaszTörlés