Follow by Email

2012. április 17., kedd

Medvehagyma krémleves



 A Férjem hozott egy nagy csokor medvehagymát, ez lett belőle.




Medvehagyma krémleves sajtos rúddal


Hozzávalók
3 db közepes krumpli
 nagy csokor medvehagyma
tengerisó
frissen őrölt bors
bio, szárított, natúr fűszerkeverék
1 l víz
3 ek olaj
1 tojássárgája
30 gr vaj
-------------
Tálaláshoz
2-2 sajtos rúd
 magvas kenyér






A krumplit tisztítottam és a tökgyaluval legyalultam, hogy előbb megpuhuljon.
A medvehagymát a Fiam megmosta és néhány darabra vágta.
A 3 ek olajra raktam a krumplit és elkezdtem párolni, ráraktam a fűszereket és végül a medvehagymát.
Kevertem amíg a hagyma "összeesett", majd felöntöttem a vízzel, hagytam, hogy felforrjon s megfőjön a krumpli, ez pár percet vett igénybe. Elzártam a tüzet, fogtam a botmixert, összeturmixoltam, csak olyan rusztikusra. Beletettem a tojássárgáját és a 30 gr vajat és tovább krémesítettem. Kész is volt, az egész kb. 15 percet vett igénybe, ugye némi segítséggel.
A tálaláskor a Férjem ötlete volt a ropogós sajtos rúd, a Fiam teljesőrlésű, sokmagvas kenyeret kért hozzá.
Roppant finom!



4 megjegyzés:

  1. Nagyszerű leveskéd lett a medvehagymából. Nálad első fogás, nálam meg második lett belőle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, annyira finom. Akartam bele egy kis tejszínt, de végül nem tettem, mert így volt tökéletes. Megyek hozzád, megnézem mi volt a második fogás.

      Törlés