Follow by Email

2012. április 6., péntek

Spenót, burgonya, fürjtojás, medvehagyma, vaj...




...tengerisó, bors.
Nem kell találgatni, hogy melyik a kakukktojás, nem találós kérdés.
Ezekből a hozzávalóból készült a csütörtöki ebédünk.







Medvehagymás vajon fonnyasztott spenót, 
sült fürjtojással és vajas krumplipürével


Szép név, megállná a helyét egy jó étterem étlapján és én szívesen választanám.
Most még könnyebb dolgom volt, hisz ki sem kellett tenni a lábam, hogy ezt ebédeljük.






Hozzávalók
1 kg krumpli (a nem lisztes fajtából)
25 dkg vaj
50 dkg spenót
5 dkg vaj
10 levél medvehagyma ( helyette fokhagyma )
6 db fürjtojás
tengerisó
frissen őrölt bors


A krumplit megtisztítottam és kockára daraboltam.
Kuktába tettem, sóztam és 3 dl vízben 10 perc alatt puhára pároltam.
Krumplinyomón áttörtem és kikevertem a 25 dkg vajjal.
Néhány kanál krumplilével lazítottam.
(Tudom, hogy sok a vaj, de még többet is elbírt volna.)
A spenótot megmostam, leszárítottam, a medvehagymát szintén.
Az utóbbit néhány darabra vágtam.
Az 5 dkg vajat megolvasztottam, rádobtam a medvehagymát és a spenótot.
2 perc elegendő volt neki, hogy összeessen, de még ne eresszen levet.
Szerintem így jó.
A fürj tojást megsütöttem.





Tálalásnál a fagylaltos kanállal gombócokat formáztam a krumplipüréből,
köré raktam a spenótot és rá a fürjtojást.
Tetejét megszórtam a friss borssal.



4 megjegyzés:

  1. Épp lefekvés előtt olvasom a páromnak ennek az ételednek a címét, erre Ő: légyszi ne kínozz:D
    Ilyenkor már nem főzünk:) de ez nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Én is kérek a képzeletbeli étteremben az általad kreált ételfinomságból! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel, pont most ettünk egy másik spenótost. Nyers spenótsaláta.

      Törlés