2012. április 10., kedd

Tormás-tejszínes és újhagymás-joghurtos krumplisaláta




Egyből kettőt, vagyis főztem 1,70 kg kiflikrumplit és kétféle salátát készítettem belőle.



Tormás tejszínes krumplisaláta





Hozzávalók
85 dkg héjában főtt kiflikrumpli
1,5 dl tejszín
1,5 ek csípős reszelt torma ( amit előtte készítettem, tehát ecetes )
tengerisó
frissen őrölt bors
néhány szál friss petrezselyem
0,5-1 dl közti olívaolaj






A krumplit megtisztítottam és hosszában keresztalakban négyfelé vágtam,
majd vékony szeletekre.
Egy tálkában elkevertem a tejszínt az olívaolajjal és a tormával.
A krumplira öntöttem, sóztam, borsoztam,
megszórtam az apróra vágott petrezselyemmel és összekevertem.







🌻


Újhagymás joghurtos krumplisaláta




Hozzávalók
85 dkg héjában főtt kiflikrumpli
1 nagy doboz ( 450 g ) görögjoghurt
1 dl olívaolaj
tengerisó
frissen őrölt bors
2 szál újhagyma
1 mk csípős mustár


A krumplit megtisztítottam és vékony karikára metéltem.
Egy tálkában elkevertem a joghurtot a mustárral, az olajjal,
sóztam, borsoztam és belekevertem az apróra vágott újhagymát.
A krumplira öntöttem és az egészet óvatosan összekevertem.







2 megjegyzés:

  1. Mustárosat (is) szoktam készíteni, de az a tormás odafent izgatja a fantáziámat (és az ízlelőbimbóimat)! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sültek mellé köretnek is nagyon finom lehet, biztosan megcsinálod!
      Bár ízlés dolga, de ha nem könnycsorgató a torma, akkor lehet több kell bele. Én rögtön reszelés után készítettem, úgy ennyi is elég volt.

      Törlés