Follow by Email

2012. április 24., kedd

Zöld házitészta kecskesajtos zsályás szósszal



Tegnap ebédre, a gombhoz találtam ki a kabátot.
Készítettem lágy kecskesajtot hozzá szerettem volna valami megfelelő tésztát.
Megnéztem a "kamrám kínálatát" nem találtam hozzávalót.
 Úgy döntöttem készítek.  




Spenóttal "színezett" pappardelle
friss fokhagymás zsályás kecskesajt mártásban





Hozzávalók

Tészta
400 g durum simaliszt
70 g spenótpüré
2 ek olívaolaj
40 g (+)  annyi víz, hogy közepesen kemény selymes tésztát kapjunk

Mártás
50 g vaj
70 g krémes kecskasajt
7 levél friss zsálya
1 friss fokhagyma ( még kicsi de a miénk )
2 gerezd régi fokhagyma
tengerisó
frissen őrölt bors




Fogtam két marék spenótot, beledobtam egy serpenyőbe és fedő alatt szárazon 3 perc alatt megfonnyasztottam. Adtam hozzá egy kicsi vizet és botmixerrel pürésítettem.
 Összesen 70 g használtam fel belőle.
A durumliszt közepébe mélyedés készítettem a kezemmel, beleöntöttem a langyos pürét,
a 2 ek olajat és a vizet. Összeállítottam a tésztát, addig gyurmáztam, amíg selymes,
 könnyen dolgozható tésztám lett, se nem lágy, se nem kemény.
Fóliába csomagoltam és 2 óra pihenőt kapott.




Ezt követően géppel kinyújtottam és az itt leírtak szerint hosszú csíkokat szabdaltam belőle,
csak most 1 cm széleseket.
Vizet forraltam és elkészítettem a mártást, ami addig tartott, amíg a sajt összeolvadt a vajjal (3 perc).
 A fűszereket vékonyra szeleteltem/aprítottam, a vajat a serpenyőbe raktam, alá kapcsoltam a tüzet. Beleraktam a friss fűszereket és a kecskesajtot.
 Hagytam, hogy összeolvadjanak.





A tésztát megfőztem. (A friss tészta sokkal gyorsabban fő ne főzzük túl.)
 Átraktam a mártásba és tálaltam.
( Ha nem akarunk friss tésztát készíteni, azért még az élményről nem kell lemondani,
hisz nagyon jó minőségű tésztákat lehet kapni. Kecskesajtból lágy fajtát javaslok. )





Néhány pitypang virágszirommal díszítettem.


8 megjegyzés:

  1. Ezt a spenótos tésztát én is ki kell próbáljam, nagyon jónak tűnik. Meg egy menüvel több a lányom étlapján:)

    VálaszTörlés
  2. (sóhaj)Mostanában egy jó ideig nem lesz időm ilyesmire, de az üde étel-ötletedet mentem, később megvalósítom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tészta kicsit több idő, de a mártás pikk-pakk megvan. Nem házi tésztával?

      Törlés
  3. Drágám, házival szeretném!, legalább hasonlóval, mint a Tied:) és pont ilyen üde-zölddel, spenótosan!

    VálaszTörlés