Follow by Email

2012. május 4., péntek

"Angol zeller" leves



Angol zeller vagy halványított zeller. Aminek a lényege a világosan "tartott" szára. A zeller szárát sötéten tartják/betakarják, leáll a klorofill termelődés és hiányában világos marad.
Szeretem a ropogós textúráját, önmagában is sós ízét.
Levest és egy izgalmas salátát készítettem belőle.




Szárzeller leves




Hozzávalók
3/4 szárzeller
3 db kisebb újkrumpli
50 g vaj
tengerisó
frissen őrölt bors
szárított bio fűszerkeverék
víz
Tálaláshoz házi krémes kecskesajt




A krumplit és a zellert apróra vágtam 20 g vajon megpároltam, fűszereztem.
Botmixerrel összetörtem, de csak rusztikusra.
Végén hozzákevertem a maradék 30 g hideg vajat, amitől jó krémes lett.
Tálalásnál friss zellerzölldel díszítettem és egy-egy falat házi készítésű kecskesajtot tettem a tetejére.


Nem szép, de finom.




A saláta hamarosan...


4 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem, én főleg minestronét főztem belőle! :-)

    VálaszTörlés
  2. Én magában szeretem joghurtba mártva rágcsálni:) A levesed is nagyon szuper:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éppen csak megfőztem és igen sok (maréknyi) került bele nyersen (csészénként) a forró levesbe.
      Én is fogom joghurtba mártogatni:)

      Törlés