Follow by Email

2012. május 12., szombat

Kétfűszeres cukkini



Citromfű és menta, nagyon jól harmonizálnak egymással és a cukkinivel.



Citromfüves mentás cukkini kuszkusszal


Hozzávalók
2 közepes cukkini ( 20-25 cm )
1 csokor friss menta
1 csokor friss citromfű
0,5 dl olívaolaj
20 gr vaj
tengerisó
frissen őrölt bors
-----------------
500 gr kuszkusz
20 gr vaj
-------------
Opp. paradicsomszósz
vagy sűrű joghurt



A cukkinit megtisztítottam és 4-5 mm-es karikákra vágtam. A zöldfűszereket ollóval kisebb szeletekre aprítottam ( Van ennek szép "külföldi"neve, ha valaki tudja ossza meg velem, köszönöm:)
Egy nagy serpenyőben forrósítottam az olajat, beleolvasztottam a vajat, a cukkinit megsütöttem benne 3 adagban.
Legvégül rászórtam a fűszernövényeket - ekkor már kikapcsoltam a hőt - a forró, sült cukkini tetején éppen "összeestek" de nem károsodtak. Isteni illat kúszott elő a serpenyőből:)
A cukkinit sütés előtt nem szoktam megsózni, mert akkor levet ereszt, vagyis könnyebben ereszt.




A kuszkuszt a cukkini előtt elkészítettem, így volt ideje magába szívni a folyadékot.
A kuszkuszt tálba öntöttem, fűszereztem, rádobtam a vajat, külön forraltam 2x-es mennyiségű vizet, nagyon forrón ráöntöttem, megkavartam és jól záródó fedővel lefedtem.
A paradicsomszósz egy házi darabos tavaly eltett paradicsomból állt, amelyt összedaraboltam és ízlésszerint fűszereztünk.

4 megjegyzés:

  1. Mindhárom elem nő a kertben kipróbálom.
    Számomra új ízhatás lesz.

    Köszi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizakodom, hogy ízleni fog :) meglepő mi mindennel harmonizál a menta :)
      Kíváncsi vagyok....

      Törlés