2012. május 5., szombat

Vaníliás túrókrém



Túró, fehércsoki, tejszín, vaníliamag, hát ez rossz nem lehet!
Egyszerű, bár nem olcsó pohárdesszert.




Vaníliás túrókrém
Hozzávalók
300 g  házi túró ( ha nem házi, akkor érdemes krémesebbet választani )
300 ml habtejszín 30%
100 g fehércsokoládé
0,5 rúd vanília magjai
50 g házi vaníliáscukor





A csokoládét gőz fölött felolvasztottam és belekevertem a vanília magjait.
A túró nekem darabosabb volt, ezért 1 dl tejszínnel együtt a botmixer segítségével krémet csináltam belőle.
A tejszínt felvertük habbá.
A tejszínbe a legalacsonyabb fokozaton belekevertem az olvasztott csokoládét,
majd apródonként a krémtúrót.
Üvegpoharakba kanalaztam, lezártam fóliával és hűtőbe tettem, hogy ma
 "megtaláljuk" ha egy kis édességre vágyunk...




4 megjegyzés:

  1. Annyi bejegyzést írsz, hogy nem győzlek követni:DDD megint egy klassz recept! Kisfiamnak nagyon tetszene:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan elkészíted neki:)
      Szép vasárnapot.

      Törlés
  2. nyami! sosem tudtam mire lehet felhasználni a fehércsokit, azon kívül, hogy megeszem :) most már tudom. :)nagyon szeretem a túrót és a pohárkrémeket is. remek párosítás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:)
      Amit nálad láttam 86% címszó alatt, az gyönyörűűű.

      Törlés