Follow by Email

2012. június 2., szombat

Rizs sajttal eperrel és mentával




Két naponta szedem le az epret, tegnap, délutánra terveztem.
Ebédre pedig Anikó kapros krumplilevesét, meg epres sütit.
Ember tervez, Isten végez: vihar felhők közeledtek, muszáj volt az epresbe venni az irányt,
akkor is ha a család már az ebédet várta.
A Férjemmel epret szedtünk, a Fiunk pedig főzött.
Nem krumplilevest, hanem olyan "Ő-félét".
Rizst, sok sajttal és eperrel, meg mentával.
Kifaggattam, hogyan készítette.




Rizs sok sajttal, eperrel és mentával

Hozzávalók
300 g rizs ( Uncle Ben's )
150 g sajt ( Gouda, Pannónia )
150 ml tejszín
tengerisó
300 g eper
1 csokor friss menta

A rizst megfőzte.
A sajtot lereszelte.
A főtt rizsre öntötte a tejszínt és belekeverte a reszelt sajtot.
Kicsit lesütötte, mert így az igazi (!) :)
Az epret megtisztította ( apró szemeket választott hozzá ) félbe vágta.
A mentát vékony csíkokra metélte.
Az epret és a mentát a sajtos rizshez forgatta óvatosan, hogy ne törje össze.

Italt is készített ( majd később ). Megterített és ebédre invitált.






Nagyon, nagyon finom.
Elképesztő jól harmonizálnak egymással: eper és menta.






 Lekvárban már megihlette Kingát, sütiben pedig Duendét.
A lélekdorombolón mentás eperlevest találunk, most pedig egy rizses variáció,
amely hidegen és melegen is élvezetes fogás.




4 megjegyzés:

  1. nálam pedig ment a menta a levesbe, az eperlevesbe! kinek-kinek ízlése és habitusa szerint... :)

    VálaszTörlés
  2. Anyukaja nyomaban jar a fiatalember! Gratulalok

    VálaszTörlés