Follow by Email

2012. augusztus 28., kedd

Csokoládés pöfeteg


Gabriella konyhájából, pont úgy ahogy írta:)
""Csupa csokoládé, kívül enyhén ropogós, belül omlós, és nagyon-nagyon finom!!"" Egyetértek, bár én nem vagyok tömény csokoládé kedvelő, nem is magamnak készítettem:)
 
A Fiam ma gólyatáborba indult, többek között ezt adtam a kezébe, hogy szájában érezze az otthon ízét:)
 
 


 Csokoládés pöfeteg
 
 
 

Hozzávalók
2 db tojás
100 gr házi vaníliáscukor
100 gr vaj
200 gr 60 %-os étcsokoládé
2 ek tej
1/2 cs foszfátmentes sütőpor (Alnatura/DM)
250 gr finomliszt
+
porcukor
 
Gabriella receptjétől egy dologban tértem el, megfeleztem a cukrot. Nekünk még így is édes volt, de aki szokott olvasni az tudja, hogy általában mindig felére redukálom a cukor mennyiséget.
Nekünk így kellemes.
 
 
 
 
A tojásokat habosra kevertem a cukorral.
A vajat felolvasztottam és beleraktam az összetördelt csokoládét. Hagytam, hogy megolvadjon és elkevertem a vajban. Éppen langyosan a tojáshoz adtam. Szintén belekevertem a tejet és a liszttel elkevert sütőport.
Folpack fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem 6 óra hosszáig.
A sütőt bekapcsoltam 175 fokra.
Két tepsit készítettem sütőpapírt borítottam rájuk.
Egy tányérba porcukrot szitáltam.
A tésztából kb. 3 cm átmérőjű gombócokat formáztam és a porcukorban megforgattam.
 
 
még nyersen
 
 
Tepsire ültettem őket egymástól távol, hisz sülés közben megnőnek.
Én is 10-12 percig sütöttem.
 
Gabriella köszönöm receptet.
 
 


 
 
 
 
 
 

 

10 megjegyzés:

  1. Hú, ez nagyon jól néz ki, Én bizony simán bekapnék belőle néhányat most is... :P Azt hiszem, ismét meg kell süssem, nálunk elég gyakori vendégváró azóta, mert egyszerű.
    Örülök, hogy Te is megsütötted, remélem ízleni fog a fiadnak is táborozás közben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízlett már itthon:))) Köszönöm:)

      Törlés
  2. Szia - csodás - viszem is a receptet. Hány darab lett ebből a mennyiségből? köszönöm Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      hát sajna nem számoltam meg, de! 2 és 1/2 tepsivel lett ez kb. 50-60 db körül, szóval gazdaságos:)

      Törlés
    2. Köszönöm - hétvégén próba lészen :)

      Törlés
  3. Ezzel szemezek én is már régóta Gabriellánál:-) nagyon szépek lettek! Nekünk is elég lenne ez a cukor mennyiség, majd összekombinálom tőletek:-)<3

    VálaszTörlés
  4. Én Bibimóninál láttam meg, aki elkészítette a torta-verzióját is. :) A fotóid azonnali sütésre csábítanak...

    VálaszTörlés