Follow by Email

2012. augusztus 26., vasárnap

Stracciatella joghurthab



Joghurthab csokoládéforgáccsal és vaníliamagokkal.
Tálalásnál aki kért: hársvirágmézzel.
Ezt a finomságot "K"-nak és "A"-nak ajánlom :)))
Bár Ti kedveseim nem pont így készítve ettétek, de az alap ugyanaz,
 a tálalás pedig fantázia kérdése: akkor áfonyaöntettel, most pedig csokoládéforgáccsal :)





Péntek reggel telefonáltak, egy óra múlva jönnének...
- Lehet?
- Hát persze :) várunk  :)
Hú, egy óra múlva? Kint már akkor 35 fok volt, (bent 24), ó mi legyen az ebéd,
ami mindenkinek, gyereknek, felnőttnek, idősnek megfelel, gyorsan elő tudom készíteni
abból ami van itthon, hisz ha megérkeznek Velük szeretnék lenni.
Még desszert is kellene... sütni nem szeretnék  -bár még egy muffin beleférne az időbe-
nem akarom a sütőt bekapcsolni, és lehet,
 hidegebbre, könnyebbre vágynak majd a hőségben. 
Végül Bolognai spagetti lett (volt még tárkonyos zöldbab leves, aki kért)
és joghurthab áfonyaöntettel.
Megígértem, hogy ennek a pár perc alatt elkészíthető finomságnak
a "receptjét" felteszem ide.





Stracciatella joghurthab





Hozzávalók
11 adag!


500 ml habtejszín
900 g görög joghurt
1/2 rúd vaníliarúd magjai
2 ek porcukor
100 g 80%-os étcsokoládé
-------------
hársvirágméz


A nagyon hideg tejszínt felvertem habnak, hozzáadtam a vaníliamagokat és a porcukrot,
majd alacsony fokozatra vettem a habverőt és belekevertem a joghurtot.
A csokoládéból a zöldségtisztítóval forgácsot gyártottam és a habhoz forgattam kétharmad részét.
A maradékot a poharakba rétegeztem a habbal :)





Megjegyzés
- A tejszínt, joghurtot és a csokoládét is közvetlenül felhasználás előtt vegyük elő a hűtőből,
hogy teljesen hideg legyen.
- Csokoládé helyett bármit tehetünk: friss gyümölcsöt vagy aszalt gyümölcsöt,
müzlit vagy kekszet, lekvárt vagy dzsemet, vagy gyümölcsöntetet.
Kedves "A" és "K"  az áfonyöntetet amit kóstoltatok a következőképpen készítettem:

Áfonyaöntet

kb. 300 g áfonyát lábosba tettem, villával itt-ott megnyomkodtam 
- nem kell teljesen pépesre, csak legyen egy kevés leve -
hozzáadtam 1 ek nádcukrot és hagytam, hogy egyet rottyanjon.

Forrón üvegbe töltöttem, lezártam a csavaros tetővel, majd amikor kihűlt a hűtőbe tettem.

Felbontás nélkül így is eláll több hétig,
ha viszont valaki felbontja, akkor esélye sincs a túlélésre az öntetnek :)
hisz nagyon finom.






9 megjegyzés:

  1. Mehetek vendégségbe? :) Persze virtuálisan ott jártam, megkóstoltam. :) El kell készítenem az én édes szájú kincsecskéimnek, a lányaimnak is! biztos örülnek neki. holnap reggel sietek a hozzávalókért:)
    Köszönöm a leírást! Annyira szépek a képek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva! Nagyon jó lenne ha jönnél:)))
      "Édes szájú kincsecské"idnek készítsd akár édesebbre, mert ez nem igazán édes:)
      Köszönöm:)

      Törlés
  2. Most lehunyom a szemem és azt képzelem, hogy én, "Zs" is részt vettem ezen a sec-perc alatt összedobott mennyei lakomán.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen látlak (nyitott szemmel, jővő időben:) és majd azt írom: " a minap beugrott hozzánk "Zs" aki méltán híres csodálatos torta alkotásairól,
      (de a palacsintabatyu sem mindennapi) és ............készítettem. A kávét már a kertben kortyoltuk el:)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Tízóraira is nagyszerű, könnyű desszert:)

      Törlés
  4. Ezt kipróbálom,csokival eszembe se jutott:) csak gyümölccsel vagy öntettel:))igen holnap próba:DD

    VálaszTörlés