Follow by Email

2012. augusztus 22., szerda

Töltött paprika télire tartósítószer nélkül



A lecsó télire bejegyzés folytatása:)
Ígértem, hogy megmutatom, mit csináltam a lecsó befőzésnél maradt paradicsomlével.
 
Íme:
töltött paprikát télire,
no nem megtöltve, hanem a paradicsomlébe tettem el egészben paprikát.
Bár azt is mondhatnám, megtöltve egyik paprikával a másikat és a fenn maradó teret paradicsomlével:)






Töltött paprika télire

Hozzávalók
2 db 7 deciliteres üveghez
9 db paprika
valamivel több mint 1 liter paradicsomlé





Rövidebb duci paprikákat választottam, megmostam, magházukat kiemeltem, a magokat kirázogattam.
Egymásba raktam 3-3 darabot. Beletettem, két előkészített üvegbe 3-at illetve 6-ot.
A paradicsomlén forraltam egyet és nagyon forrón a paprikákra töltöttem, az üvegeket szorosan lezártam
és a száraz dunsztba a lecsók és paradicsomlék közé raktam.




Megjegyzés
- Ha csak töltött paprikát készítek, akkor ugyanúgy előkészítem a paradicsomlét, mint a lecsónak.
- Ha nagyobb üvegbe rakom, tehát 6 darab paprikánál többet rakok egy üvegbe, akkor a paprikákat hármasával belerakom a forró paradicsomlébe, hogy átmelegedjen és úgy rakom egymásba,
majd az üvegbe.
- Ideális a szélesszájú magasabb 7 dl-es üveg, ami a képen látható:)



a képen látható töltött paprika, friss paprikából készült
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/07/toltott-paprika-hus-nelkul.html

Nem akarunk egész télen töltött paprikát enni, de kétszer,
néhány csupasz gombóccal kiegészítve meglepem a családom:)






13 megjegyzés:

  1. Jó hozzád benézni, kicsit megpihenni, feltöltődni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy jössz, mindig várni foglak:)))
      Köszönöm.

      Törlés
  2. világéletemben ez volt az egyik étel, amitől kirázott a hideg (soha meg nem ettem), de itt Nálad, olyan guszta még ez is:DDD

    VálaszTörlés
  3. Nem a kedvencem nekem sem, de csodásan néz ki nálad:) Nagyon szuper dolgokat készítettál a télre, és mind tartósító nélkül, ez nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Trollanyu! köszönöm:)
      Én is járok nálad szinte minden bejegyzésnél, de egyszerűen nem tudok komm. írni, az 5.-nél feladom:(
      Pár napja másnál sem tudok:(
      Szóval itt írom Neked, hogy csodás dolgokat készítesz, mint mindig, engem is elvarázsolsz!

      Törlés
  4. Én pedig egy " utánozó majom " vagyok! :)))))
    Olyan szívesen készítem el ,én is azokat a finomságokat, amiket itt Nálad látok!
    Szoktam Rád gondolni az elkészítésük közben, s bízom benne, hogy az enyémek is ugyanúgy elállnak majd, mind a Tieid!
    Köszönöm, hogy itt lehetek! :)
    Ma is remek finomságot mutattál:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva!
      Megtiszteló amit írsz, alázattal köszönöm:) és köszönöm, hogy bízol magadban és elkészíted.
      Bencének örömteli névnapot!

      Törlés
    2. Köszönjük a jókívánságot Bence nevében is:)Itt virgonckodik mellettem! :)

      Törlés
  5. Nagyon guszta mind,egytől egyig amit télire raktározol:))És mindezeket tartósitó nélkül,szuper:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Böbe, már nagyon régen nem használok tartósítószereket, sőt saját gazdaként sosem használtam (csak egy-két savanyúsághoz:)
      Szép napot Neked!

      Törlés
  6. Áááá... Imádom a töltött paprikát! :) Anyu is sokszor tesz el így üres paprikát télire. Egyszer kaptunk tőle egy óriási üveggel, vagy négy évig csücsült türelmesen a kamrában, mire felhasználtam. Isteni volt és a színe is akár a frissé. :) Nekem még várnom kell, hogy érjen a paprika, mert én is szeretnék készíteni.

    VálaszTörlés