2012. november 2., péntek

Tápláló éjszakai krém. Szépségápolás természetesen.


 
Természetesen:)
 
 


Kakaóvaj, szőlőmag olaj, mandulaolaj, termelői méhviasz, kókuszolaj, vadrózsamag olaj, plusz E-vitamin, mind-mind tele van tápláló,  a bőrre jótékony hatással bíró vitaminokkal ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal.
Mindehhez egy csippentés, szigorúan egy csippentés zöld agyagot adtam amely megköti a méreganyagokat, de vigyázva nehogy kiszárítsa a bőrt.
A nyugodt alvást biztosító levendula illóolajjal illatosítottam.
Bejött:)
 mert bizony már elfogyott, ugyanis addig nem teszek fel ide krémet, szappant míg meg nem győződtem róla, hogy a kívánt hatást értem el magamon!
 
Igen magamon, hisz magamat ismerem legjobban, másodszor pedig minden "anyag" okozhat meglepetéseket.
 Amit "leírtak" róla az azt jelenti, hogy sok-sok kutatás az alapja, jó esetben tapasztalat,  de mi egyéniségek vagyunk, megismételhetetlen egyedek, mindannyian különleges módon összerakva, bizony reagálhatunk a tömegtől eltérő módon. Ezért fontos, hogy mindig a szívünkre hallgassunk, mert az nem hazudik ellentétben a reklámokkal és egyéb érdekekkel.
 
 
 
 
Tehát bementem a kamrába és meghallgattam a szívem szavát, de előtte a gondolataim az foglalta le, miből készítsek krémet éjszakára.
Természetesen hogy az ehető alapanyagok között  keresgéltem.
Összeszedtem a fent említetteket, majd hozzátettem még a zöld agyagot, amellyel eddig is jó tapasztalataim voltak, elképesztő selymes lesz tőle a bőröm.
A levendula illóolaj evidens volt. Nem túl fantáziadúsan de minden kreálmányomba ami kapcsolatos az éjszakával ezt teszek, igaz előfordul kivétel. De hát azért, mert a levendula illóolaj varázslatos "egyéniségével" ezt kivívta magának nálam:)
Előkészítettem még egy kis fazekat, amibe rögtön oda is tettem vizet forrni, hogy majd vízgőz felett olvasszam meg amit meg kell olvasztani.
Egy üveg tégelyt, amiben olvasztok, a picike habverőmet és a tégelyt amiben tárolni fogom szintén előkészítettem. Papírlapot a pultra amin dolgozom, és papírtörölközőt ha szükség lesz rá.
A kakaóvajat és a lereszelt termelői méhviaszt a forró víz fölött megolvasztottam. A méhviasz 60-65 fok körül olvad.
Levettem és hozzáadtam a kókuszvajat, a mandulaolajat, a szőlőmagolajat, a vadrózsa olajat, az E-vitamint, a zöld agyagot végül az illóolajat. Mikorra a hőérzékeny összetevőkhöz értem az adagolásban, vissza is hűlt a keverékem. Keverék, mert a kicsike habverőmmel folyamatosan kevertem. Végül üvegtégelybe töltöttem. Gyorsan kell dolgozni, ez pár perces művelet.
Felírat rá és kész is.
 
 
 
 
Most azt javaslom, hogy aki szeretne, nyugodtam menjen be a kamrájába, vagy nyissa ki a szekrényt, hűtőt, ahol hasonló alapanyagokat tart és próbáljon ki valamit a bőrén. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ami jó a gyomrunknak, annak jónak kell lenni a bőrünkre is és persze fordítva is, csak olyan dolgot kenek magamra amit meg is lehet enni, hisz a bőrről ugyanúgy (a hajról is) felszívódik minden mint a gyomrunkból, beleinkből.
Hallgassunk a szívünkre, mi lenne jó nekünk.
Persze lehet, hogy az Estée Laudert választjuk, jó az, de ezt meg nem árt ha tudjuk:)
Én is használok híres márkájú parfümöt, mert szeretem a kifinomult parfümöket, de azt bevállalom:)
Viszont a bőrtápláló-tisztító dolgok egytől-egyik a konyhámból kerülnek a fürdőszoba polcára, onnan meg rám.
 
Az összetevők bőrre gyakorolt hatásáról írtam a nappali krémnél, itt: http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/10/nappali-krem-szepsegapolas-termeszetesen.html
A mandulaolajról meg tudjuk, hogy milyen sokoldalúan használható olaj a szépségápolásban.
Minden bőrtípusra használható.
Magas az egyszeres és kétszeres telítetlen zsírsavtartalma és igen magas az E-vitamin tartalma, antioxidáns hatása.
(Az antioxidáns szerepe, a stressz, betegségek, félelmek következtében megnövekedett szabad gyökök megkötésében van. A szabad gyök, molekulapárt keres magának és azt meg is találja, de a sejtekből vonja el, ahol ezáltal megbontja az egyensúlyt. Ha pedig az antioxidáns szint magas (antioxidánst a táplálékainkkal veszünk magunkhoz) akkor az megköti és nem vonja el a sejttől. Valahogy így:)
Visszatérve a mandulaolajra: a vadrózsa olajjal jól kiegészítik egymást, segítik egymást:)
 
 
Minden "szer" használata (úgy külsőleg, mint belsőleg)
fokozott figyelmet igényel, tájékozódjunk több forrásból, végezzünk bőrpróbát,
hogy kizárjuk egyéni túlérzékenységünket.
 
 
Szépítő napot kívánok:)
 
 
 
 
 





7 megjegyzés:

  1. Az én kamrámban most sokminden hiányzik egy ilyen krémhez. De egy gyors vitamin pakolás talán menni fog:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...ha megírod levélben mi van a kamrádban, ami szerinted jó lehet, akkor kitaláljuk, hogy lesz belőle krém:) Hm. mit szólsz?

      Törlés
    2. ...a vitamin pakolás mellé:)))

      Törlés
  2. Nekem is sokminden hianyzik, de van kokuszzsirom,shea vajam,levendulas illoolaj, mehviasz....nekem is osszeallitanal egy ejszakai krem receptet?
    Es meg egy kerdes:pl.kokuszzsirral vagy esetleg disznozsirral is keszithetnem a cipoapolo kremet?Nagyon koszonom
    Jutka Csikorszagbol:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jutka!
      Örömmel segítek, kérem hogy írj emailt, hogy áttudjuk beszélni, személyre tudjuk szabni :)
      szeretetrehangoltan@gmail.com
      Cipőápoló, igen, a méhviaszt nem hagynám ki.
      Üdvözlettel,
      Mági

      Törlés