2012. november 17., szombat

Teázzunk együtt



 
 
Galagonya, alma, citrom, fahéj, szegfűszeg, kardamom, forró víz. 10 perc. Méz.
Ennyi kell hozzá.
A galagonya pont jó, ha most szedjük.
Az alma legyen nagyon ízes, fűszeres pl. golden.
A citrom ha héjastól akarjuk beletenni, legyen kezeletlen.
 
 



 
A gyümölcsöket megmostam.
Az almát kis kockákra vágtam, a citromot is szeletekre, majd apróbbra.
Mindent egy nagy kancsóba, majd leforráztam.
 Min. 10 percet ázzon, de egész napi adagot is elkészíthetjük.
Ha mézet is szeretnénk bele, hűtsük vissza 40 fok körülire.
 
 
 
 
A friss gyümölcsből készült fűszeres teák most a kedvenceim.
Vannak ötleteim:)
 
Egészségünkre!
 
 
 
 
A Galagonyáról Erdőkóstoló Andreánál olvashatunk:)
 
A fűszerek hatásáról a nevére kattintva többet is megtudhatunk:)
 
 
 


 

11 megjegyzés:

  1. Friss gyümölcstea! Milyen jó! Ma estére kipróbáljuk:-)
    A galagonya úgy nézem hecserli, nem? Apró magjai vannak és belül szőrös:-) na jól leírtam:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utánanéztem, hecserlinek mi mondjuk, a becsületes neve csipkebogyó. Galagonyát akkor nem tudom milyen.

      Törlés
    2. Annyira Édes vagy, ölellek!: A hecsedli = csipkebogyó = hecserli(?), a galagonya = gelegenye = Isten gyümölcse = fehértövis = ibafa = csipkefa = istenalma = istenkenyér.........
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Galagonya
      (Nagyon sokat gondoltam ma Rád!!!)


      Törlés
    3. Én is!!
      Tényleg így mondjuk, hecserli:))köszi:)
      Most megyek és teszem oda! Ölellek!

      Törlés
    4. Akkor együtt teázunk:)))

      Törlés
  2. köszönöm , finom volt, én is küldök egy csészével:

    http://www.thekitchn.com/recipe-masala-chai-tea-165369

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó ez nagyon jó!!! A fűszereket szoktam, csak nem fekete teával és nem tejjel, de holnap így is kipróbálom:)
      Köszönöm nagyon, Katalin:)))

      Törlés

  3. nem is tudom,miért csak nyáron áztattunk eddig gyümölcsöt limonádénak..
    köszönöm az ötletet,kipróbálom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen rákattantam a nyersből készültre: az almát ha apróra vágod és leforrázod, pont olyan, mint a roppanós "kompót" . A fűszerekkel hihetetlen milyen ízvarázslat:)))
      Szeretni fogjátok!

      Törlés
  4. Idén én is szárítottam kökényt, csipkebogyót, galagonyát, bodzavirágot, mentát, van még Erdélyből áfonyalevelem...szoktam hozzátenni almát, fahéjrudat! Mézzel isteni! Azóta nem vágyom a boltira! :-)

    VálaszTörlés