Follow by Email

2013. május 31., péntek

Mandulás morzsás



Ez a süti nem újdonság, a  mogyorós  fenn van a blogon, most mandulával készítettem.
A Vendégeimnek megígértem, hogy ide írom.
Az ígéret szép szó...




Mandulás morzsás


Hozzávalók
250 gr finomliszt
50 gr mandulapehely (a lapokra szeletelt hámozott)
50 gr zabpehely
100 gr házi vaníliáscukor
pici tengerisó
150 gr hideg vaj
-------------------
400 gr gyümölcs a fagyasztóból: málna, eper, szeder, piros és feketeribizli. 
(amennyiben van már friss, akkor természetesen az, a most érő eper tökéletes)
  2 ek (púpos) étkezési keményítő
100 gr házi vaníliáscukor
------------------
50 gr mandulapehely

Egy mély 22 cm átmérőjű pite formába egy sütőpapírt simítottam.
A tészta hozzávalóit, a zabpehely és mandulapehely kivételével,  a késes aprítógépbe tettem.
 Morzsásra daráltam. (Gép nélkül a két kezünk között, gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze.)
Hozzákevertem a zabpelyhet és mandulapelyhet.
A morzsa felét a sütőtálba terítettem.
A gyümölcsöket fagyosan összekevertem a cukorral és keményítővel.
A morzsa tetejére igazgattam, majd a maradék morzsát a gyümölcsök tetejére szórtam.
Rászórtam még a + 50 gr mandulapelyhet.
170 fokos sütőben 40 percet sütöttem. 
Félidőben letakartam egy sütőpapírral, hogy a mandulaszeletek ne piruljanak túl.




Melegen is finom, de mi hidegen sokkal jobban szeretjük.


...a képek másnap készültek...








10 megjegyzés:

  1. Felírtam minden hozzávalót, és vásárolom is délután. A hétvégi sütink ez lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon megtisztelő Andrea, köszönöm szépen :)
      Megkaptam <3

      Törlés
    2. Nagyon finom lett (már kétszer, egyszer mogyoróval)!
      Örülök!

      Törlés
    3. Én is Veled örülök :)
      Gyorsan megvan és finom :)

      Törlés
  2. keményítő helyett mit lehetne, nincs itthon és nem is készülök ma már boltba, viszont egy kis édesség jól jönne a maradék cseresznyéhez :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinga, szerintem a cseresznye nem nagyon szaftos, én megpróbálnám csak cukorral (?) összekeverni esetleg fűszerrel és úgy tenném a morzsára. Nem fogja eláztatni, szerintem. Vagy a morzsából elvennék 2-3 evőkanálnyit, azzal összekeverném és úgy.
      remélem rendben lesz!
      Szép délutánt :)

      Törlés
    2. Kinga még a puding jutott eszembe, ha nagyon akarod :)

      Törlés
  3. Húúú, de nyerő ez nálam!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy még Neked is tetszik :)

      Törlés
  4. Nagyon édesek vagytok, motiváltatok egy újabb epres morzsásra,
    de az új morzsás, azért nem a régi morzsás :)

    VálaszTörlés