Follow by Email

2013. június 2., vasárnap

"Olasz" cukkinileves



Ha az ember szereti a cukkinit, akkor sok mindent kiakar próbálni belőle.


 


Eszi nyersen, készít belőle főzeléket, süti fasírtnak (hússal és hús nélkül), süt vele kenyeret és süt belőle süteményt, számtalanféle salátát, keveri tésztával és rizzsel.
No és főz belőle levest. Krémes levest, krémlevest, paradicsomos levest,
tésztával ás gabonával, tejszínnel és sajttal.
(A felsoroltak nagy része a cukkini címke alatt megtalálható.)
Most a legegyszerűbben, olyan olaszosan: tésztával, bazsalikommal és parmezánnal.


 


"Olasz" cukkinileves

Hozzávalók
2 db közepes cukkini
4 db nagy újkrumpli
1 nagy csokor petrezselyem
kevesebb bazsalikom
fokhagyma
olívaolaj
tengerisó
frissen őrölt bors
apró durumtészta (amely 4-5 perc alatt fő meg)
 --------------
parmezán


 




A forró olívaolajra dobtam a felszeletelt fokhagymát és utána az  apró kockákra vágott újkrumplit.
Kevergetve pirítottam, közben a tiszta cukkinit is apró kockákra vágtam.
Több részletben adtam a párolódó krumplihoz (ahogy vágtam, úgy adagoltam a fazékba, ennek köszönhetően a cukkini puhasága/roppanóssága többféle lett).
Megszórtam a petrezselyem felével, sóztam, borsoztam, pirítottam még 2-3 percig, majd felöntöttem két részletben 1.5 liter vízzel. Hagytam, hogy felforrjon, beleszórtam az apró tésztát, tovább forraltam pár percig, beleszórtam a petrezselyem másik felét, majd fedőt tettem rá és lezártam.


 


Ennyi idő elég is neki, hogy minden "pont" megfelelően főtt/puha legyen,
de a cukkini egy része megőrizze frissességét.




Amíg ebédhez terítettem, ennek ideje alatt összeértek az ízek.
A tányérba mert leves tetejére parmezánt reszeltem és bazsalikom leveleket szórtam.








2 megjegyzés: