Follow by Email

2013. június 25., kedd

Sült paradicsomos spárga



Eddigi életem során, még sosem ettem/készítettem annyi és annyiféleképpen spárgát mint az idén.
Köszönhető ez a remek spárga beszerzési forrásomnak. K. ölelés Neked :)
Amikor szerdán vásárolom, mindig azt hiszem, sajna ez az utolsó adag, majd szombaton újra találok, majd a következő héten újra :) most is van a hűtőben egy adag*.
Bizony már többször készült ez a sült paradicsomos variáció, mert nagyon-nagyon finom,
 csak így "magában" esetleg kevés sajttal a tetején, vagy rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, kölessel,
vagy egy(két) szelet magos kenyérrel/pirítóssal.


 


Sült paradicsomos spárga

Hozzávalók
zöldspárga ( 3 személynek kb. 1/2 kg)
friss paradicsom (2-3 db közepes)
2-3 ek paradicsomkrém (aldi tubusos, de az idén tervezek sajátot :)
kevés chilipehely (saját)
frissen őrölt bors
olívaolaj
vaj
friss fűszernövény (illik a bazsalikom, oregánó, kakukkfű, petrezselyem...)

A spárgák végét "ahol pattant" letörtem (a letört végek a zöldséglevesbe kerültek),
majd a többit még ketté. A paradicsomokat, néhány darabba vágtam (akit zavar a héja, az dobja a tetején keresztbe bevágott paradicsomot forró vízbe 1-2 percre, majd vegye ki és húzza le  héját).
Összeolvasztottam a vajat és az olívaolajat, beledobtam a paradicsom darabokat, kevergetve sütöttem, hozzáadtam a spárga testeket. Mikor jó szottyos volt, belekevertem a paradicsomkrémet.
Amikor a spárgának megváltozott a színe, hozzáadtam a "spárgafejeket" is,
sóztam, borsoztam, meghintettem a chilipehellyel és készre pároltam.




Melegen és langyosan is finom.




* Hogyan tudjuk pár napig eltartani spárgát, hogy roppanós, élvezhető maradjon?
A vágott végét betekerem papírba, úgyhogy a csúcsa szabadon marad. Így teszem a hűtő zöldséges rekeszébe. A csúcsra vigyázni kell, ne fülledjen be, hamar romlik.










4 megjegyzés:

  1. Kedves Mági!

    Egy ideje figyelemmel kísérem blogodat és nem tudom tovább magamban tartani a feltörő érzéseket.
    Nincsenek szavaim annak kifejezésére, mennyire csodálatosnak tartom azt, amit csinálsz!
    Ha nem ejtenél egyetlen szót sem a szeretetről, a fényképeiden keresztül áradó energiából és gyönyörűségből akkor is megszületik mindenkiben ez az érzés.
    Nagyon köszönöm neked!
    Oly annyira megihlettél, hogy szinte kötelességemnek érzem, hogy induló blogom egyik bejegyzésében megemlítsem csodálatos tevékenységedet, és azt a láthatóvá és élővé váló szeretetet, ami a blogodon folyamatosan jelen van.

    Nagy tisztelettel

    Kali György

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kali György!
      Alázattal köszönöm megtisztelő szavaid.
      Kérem, szabad tudnom most induló blogod elérhetőségét? akár levélben.
      Köszönöm.

      Szép napot,
      Mági

      Törlés
  2. Kedves Mági!

    Az "akár levél" jó is lesz... :)
    Csodás teremtést neked!

    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves György!
      Köszönöm :)

      Szép napot!

      Törlés