2013. július 9., kedd

Levendulás barackos víz...




...és sárgabarack befőzés.
3. napja barackot főzünk be :) eddig 50 kg, de még csak a fa hegyéről hiányzik :)
Még nem tudom mennyi lesz, de bőven jut belőle a másoknak is.




Eddig készítettem:
- hagyományosan lekvárt, Anyósomnak
- natúrt minden nélkül, tehát se cukor, se más, csak a gyümölcs darabosan
- klasszikus rostos baracklekvárt, ami azt jelenti, hogy 1/3 cukorral turmixolva
Egyik sem tartalmaz tartósítószert.

Készül még kompót és ivólé, egészen pici cukor és friss citromlé hozzáadásával, lekvár és dzsem.
1 éve így (is) készült: 




Inni most is kell.

A mai ajánlatom:
sárgabarack, feketeribizli, meggy, citrom, levendula, mindez hideg vízben :) 


 


Tudom, hogy az ide látogatók közül, már sokan csinálják és fogyasztják kedvenc ízesített vizeiket...
Többen levélben beszámoltak a sikerről :)

 Nem kell mást tenni, mint az éppen termő, meglévő gyümölcsből néhány szeletet, és a kedvenc gyógyfüvünkből néhány levelet/ágat, egy nagy kancsó vízbe tenni és állni hagyni 2-3 órán át. 


 

 
A víz csodálatos ízű és lágyságú lesz :)


 


Újratölthető :)





 Egészségünkre!









2 megjegyzés:

  1. ismét pazar képeket készítettél!
    azonnal akarok ilyet! :)))

    engem nagyon inspirál egy szép kép, sokkal inkább vágyom elkészíteni, magam is megalkotni azt a szépséget, amit a fotón látok:) és nálad még azt is szeretem, hogy minden egyszerű, természetes, gyorsan elkészíthető, így tényleg könnyű követni:)))

    köszi a millió remek ötletet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lillacska!
      Köszönöm, hogy benéztél hozzám sűrű programod közepette :) és köszönöm a "ráncokat" kisimító szavaid :) azt szeretem, hogy minden szavad emelő, inspiráló, hogy az ember azonnal fut és alkot valamit :)
      Ölellek,

      Törlés