2013. július 5., péntek

Újkrumpli zöldborsóval...



Szeretjük a krumplit, az újkrumplit meg nagyon. 
Önmagában is finom, de hihetetlen jól kombinálható más zöldségekkel, fűszernövényekkel.


 


Szerdán sikerült zsenge, friss zöldborsóra szert tennem (nem úgymint előzőleg, amikor sikerült mellé nyúlnom....), megfizethető áron, így jó pár kilót becsomagoltattam.
Ez az édes fajta, aminek mennyisége már fejtés közben alaposan megcsappan...vajon miért(?)...

Így ezt a korai vacsorát sem bonyolítottam túl, a párost csupán kevés fokhagymával és
sok petrezselyemmel tettem teljessé.




Újkrumpli zöldborsóval

Hozzávalók
1 kg újkrumpli (nettó)
1/2 kg zsenge zöldborsó (nettó)
3 dundi gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
0,5 dl olívaolaj
5 dkg vaj
tengerisó
frissen őrölt bors

Tisztítottam és metéltem :) a fokhagymát hasábokra, a krumplit "kockára" a borsót...nos azt csak kifejtettem.
A vajat és olajat összeforrósítottam, rádobtam a fokhagymát és a krumplit, kevergetve, rázogatva pirítottam, sóztam, majd némi vizet (csak annyit, amennyi elpárolog) hozzáadva megpuhítottam. 
(Vizet inkább többször keveset!)
Ráborítottam a borsót, összekevertem, rátettem a fazékra a fedőt és elzártam a hőt. 
A maradékhő elegendő volt (meg 5 perc gőzben pihenés), hogy a zsenge borsó tökéletes lett. 
Ez idő alatt ollóval apróra vágtam a petrezselymet.
2/3-át rászórtam a fazékban,összekevertem, a petrezselyem másik fele tálaláskor került a tetejére.









2 megjegyzés:

  1. Kedves Mági!
    Ma szedtem zsenge, finom borsókát, és elkészítettem ezt a finomságot. Köszönöm a receptet.
    Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsi!
      Csodálatos lehetett a saját borsókából :)
      Köszönöm, hogy megírtad, szép hetet kívánok!

      Törlés