Follow by Email

2013. augusztus 2., péntek

Zsályás vajas gömbcukkini



Gyönyörű gömbcukkinikhez jutottam, töltve terveztem elkészíteni. 
A Fiam elutazott, a mennyiség sok lett volna kettőnknek, így más dolgokat készítettem belőle. 
Többek között egyszerűen megsütöttem vaj és olívaolaj keverékén, amibe előtte 
(meg közben) hatalmas zsályalevelek sültek.


 


Ez az a momentum, amiért feljegyzem ide.
A friss zsályalevelek olyan ízt adtak a cukkininek, hogy felcserélődött a szereposztás: 
a főszerepet átvette a zsálya és a hátteret a cukkini biztosította.
Bulgurral és marinált kápia paprikával tálaltam.




Zsályás gömbcukkini

Hozzávalók
3 db kisebb gömbcukkini
3 db "nagy" zsályalevél*
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
tengerisó
frissen őrölt bors

A cukkiniket tisztítottam, végüket levágtam és cikkelyekre metéltem.
A vajat és olajat összemelegítettem és a zsályaleveleket beledobtam, majd amikor sercegtek, 
akkor a cukkini szeleteket. A zsályaleveleket a cukkinik tetejére "kevertem", nehogy megégjen.
Pár perc és készen is volt, hisz mi úgy szeretjük a cukkinit, ha még belül roppanós.




*Ez a zsálya egy nagy levelű fajta, de nem azonos a Brazil (vagy Mexikói) óriás zsályával.
Amennyiben nem lenne ilyen különleges zsályám, akkor másféle zsályát választanék, 
de akkor többet tennék, nem csak 3 levelet.



...Ezen a képen nem a zsályát "kell" nézni. Ma Ő is "zsályában utazik" azaz alszik :)....





2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Drága Mammka!
      Elnézést, hogy késlekedtem a válasszal, bízom benne, hogy élvezetesek voltak az ízek :)
      Á.

      Törlés