Follow by Email

2013. december 10., kedd

Almahéjtea kardamommal



A napokban almás süteményt készítettem, amihez az almahéját lehántottam.




Amennyiben a mi almánk  -amit ugye nem permetezünk semmivel-  vagy ismerőstől származik,
 nos akkor az almahéjából tea készül. 
Frissen, vagy megszárítom. 


 


Frissen lehet ízesíteni (méz, citrom, stb.), de nem szoktam, önmagában is nagyon finom.
Amennyiben megszárítom, akkor belekerül a teakeverékbe, csipkebogyó, galagonya, 
fűszerek társaságába.
Pl. így:





Dobtam a tetejére egy kardamomot, ha már kéznél volt :)






 
 
 
 

4 megjegyzés:

  1. az egyszerűség dicsérete! maga a teljesség :)
    R.

    VálaszTörlés
  2. Már nagyon hiányoztál! Hiányzott a sok szép lélekemelő írásod, recepted! Nagy ölelés Neked! <3 Köszönöm a leírást, a képeket! Én is hasonlóan készítem <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva <3
      Köszönöm szépen, van amikor a "csendnek" van itt az ideje :)
      Neked is nagy ölelés!!!

      Törlés