Follow by Email

2014. május 22., csütörtök

Citromos akácvirágos frissítő




Ma jól fog esni egy finom limonádé :)




Kényeztessük magunkat, tegyünk bele éppen nyíló, ehető virágokat.
Csorgassunk bele friss citromlét, ha kezeletlen a citrom héja, akkor tegyünk bele citromkarikát.
Édesítsük mézzel, természetesen, pl. akácot, akácmézzel.
Öntsük fel megfelelő hőmérsékletű vízzel. 
(Nagyon ritkán iszom hideg vizet, általában csapvizet, inkább langyosan.)
Ha kedvünk van hozzá, akkor tegyünk bele kevéske buborékos vizet.

Meddig "áztatom" a virágot?

Attól függ milyen gyorsan akarom inni :)
  Jó, ha 10 - 15 percet áll fogyasztás előtt (ha buborékos víz kerül bele, akkor gyorsabban ízes lesz).
  Megiszom, majd töltök rá újra, illetve ha kancsóba csinálom nagyobb adagot, akkor estig benne van. 
Nincs szabály, érezz rá, hogy esik jól Neked <3 



 
 Most akácvirággal készítettem, mert felénk már alig találni, elnyílott. 

*

Az éppen virágzókat keressük a kertünkben, vagy sétáink, kirándulásaink során.
Az ehető virágokhoz egy kicsinyke segítség a régi írásaim és egy összefoglaló :)


*


Megjegyzés
Az akácvirágot húzzuk le a szárról (a szárát ne együk meg).
Az akácvirág önmagában is édes, kóstoljuk meg, én nem teszek bele mézet.
Viszont teszek bele, egy csipetnyi, tényleg csak gondolatnyi sót.
(Jó sót, ami tényleg só.)
Kezeletlen citromot (bio-t) itt veszek, ehető héjút, pedig itt lehet kapni.
(Nem fizetett hirdetések és elképzelhető, hogy máshol is lehet kapni 
"természetes viasszal" kezelt héjú citromot, olvassuk a címkét.)


Asztmában, szénanáthában, allergiában szenvedők, ne egyenek virágporos virágokat, 
vagy fokozottan legyenek óvatosak!!!





Egészségünkre!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése