Follow by Email

2014. május 11., vasárnap

Mákos keksz (édes)


A 3. variáció.




Egész mákkal és karamellesízű nádcukorral.
A sütés után ez fogyott leggyorsabban, 
de figyelembe kell venni, hogy délelőtt volt, kávézás, kakaózás, teázás ideje.





Mákos keksz az édes

Hozzávalók

150 g finomliszt
75 g teavaj
25 g mák
50 g nádcukor
1 mokkáskanál só
1 db tojás
1-2 ek hideg víz

- A száraz hozzávalókat összekevertem, hozzámorzsoltam a vajat.
Hozzáadtam a tojást és annyi hideg vizet, hogy összeálljon a tészta.
 (Aprítógéppel is összeállíthatjuk a tésztát:
ebben az esetben a száraz hozzávalókat a gép tartályába teszem,
 majd hozzáadom a hideg, összedarabolt vajat és morzsásra darálom.
Ezt követően tálban összeállítom a tésztát.)
Kifeszített folpack fóliába csomagoltam és hűtőbe tettem éjszakára.
(Nem fontos ilyen hosszú ideig pihentetni, de ártani nem árt neki az biztos.)
- Reggel, bekapcsoltam a sütőt 180 fokra (légkeverés).
Enyhén lisztezett szilikonlapon (vagy nyújtódeszkán) vékonyra (3-4 mm) nyújtottam 
és virágformájú kiszúróval kiszaggattam.
180 fokos sütőben 8-9 perc alatt megsütöttem.
(Gyorsan sül.)




A mákos keksz sorozat első variációja itt található:
 http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/05/makos-keksz-sos.html
A mákos keksz sorozat 2. variációja itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/05/makos-sajtos-keksz.html
A mákról, mint gyógynövényről itt írtam:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/02/mak-mint-gyogynoveny.html
Mákos finomságok megtalálásához, a blog megújult tartalomjegyzékét ajánlom:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/04/tartalomjegyzek.html





 Szeretetrehangoltan a Facebookon :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése