2015. július 20., hétfő

Köményes magos zabpelyhes keksz




A magos krékerek roppant táplálóak.
Tökéletesek salátához, sajttal, paradicsommal, uborkával, párolt vagy grillezett zöldségekkel.
Remek kísérője lehet krémlevesnek, de felemelő falat egy szelet krémes avokádóval is.

 A bejegyzés első része itt található:




2. 
Köményes magos zabpelyhes keksz


Hozzávalók
100 g zabpehelytöret (vagy közepesre darált)
100 g napraforgómag
50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
50 g zabpehely
50 g lenmag
25 g szezámmag
25 g mák (egész)
1 tk só (hallstatt-i)
1 tk köménymag
50 g e. sz. olívaolaj
150 g víz (meleg)


A száraz hozzávalókat elkevertem. 
Közepébe mélyedést nyomtam, belemértem az olajat és a vizet.
Összekevertem, 30 percet állni hagytam.
Enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtottam (4 - 5 mm) és derelyevágóval felszeleteltem (6 x 8),
de nem szedegettem szét (csak miután megsültek és kissé hűltek).
 Sütőpapírostól tepsire raktam.
Megsütöttem (170 fok légkeverés, előmelegített sütő, 20 perc).
A cél, hogy a kekszecskék kissé megpiruljanak és kiszáradjanak. 
 A kekszeket 10 perc elteltével  -miután hűltek-  a vágás mentén széttördeltem.    





Légmentesen lezárt üvegben/dobozban tárolom.


*
A száraz és nedves összetevők arányát betartva nyugodtan lehet variálni,
 a magokkal, a liszttel, a fűszerekkel.

*
A bejegyzés első része, a  Zöldborsos napraforgó-tönköly kréker itt található:

*
Számos, magos kréker recept található a blogon, a tartalomjegyzékben érdemes keresni,
a "Pogácsák - sós sütemények" címszó alatt:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése