2017. április 1., szombat

Zamatos turbolyás túróhab





Frissen szedett zamatos turbolya a kertből, túró és habtejszín, kevés só. 
Ennyiből áll. 
Azonnal fogyasztható, hűtve napokig eláll.





Miért együnk vadon termő zamatos turbolyát?
A "tavasz energiáját" és salaktalanítást segítő hatását emelem ki.
Fűszeres, édeskés, az ánizsra emlékeztető illatú.
Frissen fűszerezzünk vele leveseket, salátákat, italokat.


Frissen a kertből


 Magas a C-vitamin, karotin, vas és magnézium tartalma.
A méregtelenítőszervek munkáját segíti.
(Nem méregtelenít, hanem segíti a méregtelenítő szerveink munkáját.)
Teája légzőszervi problémák esetén hatásos lehet, köhögéscsillapító.
Emésztési problémák jótékony szere, emésztésserkentő, étvágyjavító.






Zamatos turbolyás túróhab

Hozzávalók

250 g túró
1 dl habtejszín
1/2 tk só 
1 csokor zamatos turbolya


A turbolyát megmostam, leráztam róla a vizet, apróbbra vágtam.
Mindent tálba raktam,
botmixerrel krémesre, habosra turmixoltam.


Megjegyzés 
Tovább fűszerezhetjük 1-2 gerezd fokhagymával, 
őrölhetünk rá frissen borsot.





Zamatos turbolyás ízelítő a blogon:

Sütőtökös burgonyaleves
Tönkölyös péksütemény
Kerti vadnövényes nokedli
Zamatos turbolyás sós palacsinta
Turbolyás salátaöntet
Turbolyás joghurtgolyócska
Turbolyás céklasaláta
Ravioli turbolyás túrókrémmel töltve (A házi tésztakészítés fortélyai)

Figyelem!
A beazonosításához kérjük szakember segítségét.
Összetéveszthető az egérszagú, mérgező Bürökkel, 
de aki tudja mit keressen és egyszer látta a különbséget, 
az már nem fogja összekeverni.









A kertben:
 virágok a barackfán  ♡







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése